Az otthonod megalkotását kíséri

Rólam

Szia! Örülök, hogy rátaláltál az oldalamra! Torba Judit vagyok, coach, otthoncoach. 2010 óta foglalkozom személyiségelemzéssel, coachinggal. A harmonikus belső terekhez való vonzódásom és az otthonok kialakításába való gyakori és lelkes bevonódásom indított az otthoncoaching szolgáltatás létrehozására.

Coachként az egyéni képességek kibontakoztatását, a külső-belső összhang megteremtését segítem. Tudom, mennyire meghatározó az életünk legfontosabb színterének a számunkra tökéletessé formálása. Lakhelyet hosszú időre választunk, a kialakítása általában nagy idő-, energia- és anyagi befektetéssel jár. Rengeteg szempontnak kell, hogy megfeleljen. Amikor ilyen sok az elvárás, akkor nem mindegyik érvényesül. Nem mindegy viszont, hogy melyik marad ki, melyik kerül háttérbe és melyik lesz hangsúlyos: az, amit tényleg szeretnénk, vagy egy-egy – pillanatokra érvényes – hatás.

Éppen ezért, ha átalakítást, új ingatlan vásárlást vagy házépítést tervezel, érdemes a legfontosabbal kezdeni: az otthonképed, otthonnal kapcsolatos igényeid határozott és részletes megfogalmazásával.

Úgy gondolom, hogy egy lakás attól lesz otthon, hogy  a felújítási munkákat, lakberendezői feladatokat megelőzi, megalapozza egy olyan tervezői munka, amelynek során tudatosítod azokat az otthonhoz fűződő érzéseidet, igényeidet, amiket a lakberendezéssel el szeretnél érni. Gyakran fordul elő – gondolom, Te is találkozol ilyesmivel -, hogy igényesen, szép bútorokkal berendeznek egy lakást, ám mégsem érzik azt magukénak a benne lakók. Azért fordulhat ez elő, mert megspórolnak egy lépést: annak megfogalmazását, hogy mi az, ami számukra otthonná teszi az otthont.

Egy lakásban eszközölt változtatás mindig lelki folyamatokat, emberi kapcsolatokat is érint, vagy új élethelyzethez kapcsolódik. Az otthoncoachingban az ilyen helyzetek sikeres kezelése és az otthonnal kapcsolatos átalakítások együtt jelennek meg. A benned folyó változásoknak mindig megvannak a lenyomatai az otthonodban is. Ha ezt tudatosan alakítod, a megélt változások is a kívánt irányba fordíthatók.

Az otthoncoaching által abban segítek, hogy olyan otthont teremts, ahol a személyiséged és az emberi kapcsolataid találnak otthonra.